Gå till innehåll

Långsiktig målkalender

Långsiktig målkalender för att konkretisera dina mål och hålla reda på hur långt du har kommit. merstruktur.se

Du kanske redan har fyllt i dokumentet Från vision till plan och regelbundet använder den dagliga målkalendernDå behöver du helt klart den här som visar dig hur långt du har kommit på dina stora övergripande mål. Den har hundra rutor som du kan använda för att markera dina framsteg och du beskriver själv vad varje ruta betyder. Den kanske representerar en promenad på minst 5 000 steg, 10 armhävningar eller middagsbjudningar med vänner.

Innehåll:

 • Långsiktigt mål
  Fyll i vad ditt långsiktiga mål är. Gör det konkret och mätbart.
 • Att uppnå senast
  Sätt ett datum då hela det övergripande målet ska vara uppnått.
 • Detta är viktigt eftersom
  Skriv vad det är som får dig att tycka att det här är viktigt. Vad inspirerar dig till det här? Vad kan du tänka på om du börjar tappa motivationen?
 • Framsteg
  Markera i varje ruta när du har uppnått en hundradel av målet. Sätt upp en deadline för varje tiondel (10 rutor) och skriv gärna upp en belöning som du ska få när du har nått dit. När du sedan når dit skriver du vilket datum det faktiskt var oavsett om det är tidigare, senare eller mitt i prick. (Kom ihåg att inte ha belöningar som går emot dina mål, t.ex. att äta en hel tårta om du försöker gå ner i vikt.)
 • En ruta =
  Skriv vad varje ruta representerar, dvs. vad som gör att du får sätta dit ett kryss, en bock eller någon annan markering. Ska du ha sparat 100 kr för varje ruta eller ringt en förälder en gång? Du sätter ribban och du gör jobbet!

Långsiktig målkalender för att konkretisera dina mål och hålla reda på hur långt du har kommit. merstruktur.seLadda hem den långsiktiga målkalendern som pdf-fil genom att klicka på länken nedan eller bilden. Använd den hur många gånger du vill för olika mål och berätta gärna hur det går med dina framsteg! Den går bra att fylla i på dator eller skriva ut och fylla i för hand.

Långsiktig målkalender

Här finns några tips för hur du kan sätta smarta mål och vad som är viktigt för att du ska nå dem.

Lycka till!

Vilka mål har du?