Gå till innehåll

Dags att bli vuxen? Jag hjälper dig!

Dags att bli vuxen? De tio bästa blogginläggen för att hjälpa dig! merstruktur.se

Det här blogginlägget vill jag tillägna alla fina människor som snart tar studenten eller nyss har gjort det. Grattis! Nu är du vuxen (även om det kanske inte känns så).

På sociala medier florerar lustiga bilder, filmer m.m. som förklarar att vuxenlivet nu kommer att möta dig som ett slag i ansiktet. Det är inte min upplevelse av att vara vuxen. Jag älskar det!

Visst, det är mer ansvar. Jag måste betala räkningar, vara beredd på dyra reparationskostnader på bilen hela tiden och hålla ordning i mitt eget hem men jag tycker definitivt att det är värt det!

Det är inte så att mina föräldrar är hemska och har gjort min barndom och mitt ungdomsliv hemskt. Jag har haft det bra men nu är det ännu bättre. Jag kan välja vad jag gör med min tid, vad jag utbildar mig till, vad jag ska arbeta med, hur mitt hem ska se ut, var jag bor osv. Det är kul och jag trivs.

För att hjälpa dig att också trivas med ditt vuxenliv har jag samlat nio av mina mest hjälpsamma blogginlägg:

1. Mina 5 bästa råd för livet

Här försöker jag ge mina bästa tips för ett gladare och mer strukturerat liv i bara fem punkter!

Mina 5 bästa råd för livet

2. Hur du kan börja längta efter hushållsarbete

Här berättar jag om den sak som får mig att längta efter hushållsarbete och hur du också kan uppleva den känslan!

Hur du kan börja längta efter hushållsarbete

3. Håll ordning hemma med minimal ansträngning

I det här blogginlägget berättar jag vad du kan göra om ditt hem är kaosartat och hur du sedan kan hålla ordning hemma med minimal ansträngning.

Håll ordning hemma med minimal ansträngning

4. Enkel och fungerande middagsplanering

Här hjälper jag dig att planera veckans eller månadens middagar med 85 (!) förslag på olika rätter från mig och möjlighet att anpassa efter vad du själv tycker om att äta och laga. Att planera i förväg sparar både tid och pengar eftersom du kan storhandla. (Och du slipper släpa dig till affären när du redan är dödshungrig.)

Enkel och fungerande middagsplanering!

5. Städlista på post-it-lappar

Svårt att veta vad du borde städa och när? Här ger jag dig både en mall för att skriva ut en städlista för veckan och månaden på post-it-lappar och en översikt på vad som borde städas när.

Städlista på post-it-lappar

6. Mer struktur på din ekonomi med automatiska överföringar

I det här gästinlägget från ekonomisk rådgivare Ulrika Engqvist får du vägledning för att din ekonomi ska sköta sig själv efter lite hjälp från din sida.

Mer struktur på din ekonomi med automatiska överföringar

7. Nyårslöften och hur du kan hålla dem

Ja, jag vet att det inte är nyår men som lärare känner jag ibland att varje läsår är ett nytt år. I det här inlägget ger jag tips på hur du kan sätta upp mål för ditt nya liv och ger flera verktyg som hjälp för att nå dit!

Nyårslöften och hur du kan hålla dem

8. Utmattning – hur vi hamnar där och hur vi kan ta oss upp igen

Låt inte vuxenlivet ta knäcken på dig! I det här blogginlägget berättar jag om vad som är viktigt för att ha en sund energibalans i livet. Jobba inte för mycket utan uppladdning men bli inte heller så lat att du inte gör någonting. Du behöver aktivitet och vila för att få energi.

Utmattning – hur vi hamnar där och hur vi kan ta oss upp igen

9. Identifiera och tackla de viktigaste uppgifterna

Nu har du inte ett skolschema att följa längre utan behöver strukturera upp din egen tid. Det har många fördelar men kan också kännas överväldigande. Du kanske har jobb att söka, CV:n att skriva, vänner att träffa och drömmar att uppnå. Här får du hjälp att prioritera på ett smart sätt.

Prioriteringar – Identifiera och tackla de viktigaste uppgifterna

Vad ser du mest framemot med att bli vuxen? Vad känns svårast? Skriv i kommentarerna!

Dags att bli vuxen? De tio bästa blogginläggen för att hjälpa dig! merstruktur.se