Gå till innehåll

Lyssnarnas favoritavsnitt

Vet du om att Mer struktur också har en podcast? Där kan du lyssna på strukturtips istället för att läsa dig till informationen. Det är jag (Erika) och min podcastkollega André som håller i den. Vi har precis släppt vårt 60:e avsnitt (ej medräknat de 24 julkalendersavsnitten som vi publicerade i december) och jag har tagit en titt på vilka avsnitt som har varit mest populära, eller åtminstone haft flest lyssningar.

Du kan lyssna i din vanliga podcastapp eller på strukturpodden.se och vi är glada att meddela att vi nu har löst problematiken där bara de senaste avsnitten syntes. Nu kommer du åt alla avsnitt i alla podcastappar så vitt vi vet.

Här kommer listan med våra mest populära avsnitt just nu.

1. Rensa från 4 november 2019

Vårt andra avsnitt är det som flest har lyssnat på. Där ger vi inspiration till att sätta igång med att rensa och tips på hur man kan gå till väga.

Lyssna här.

Läs mer här:

Varför man borde rensa och hur man kan gå till väga.

2. Komma igång från 21 oktober 2019

Det här var vårt allra första avsnitt och det är nog därför det har näst flest lyssningar. Lite trevande försökte vi känna in det här med poddande och samtidigt ge tips till lyssnarna om hur man kan komma igång med någonting nytt.

Lyssna här.

3. Städning från 5 april 2021

I det här avsnittet ger vi tio tips för att göra städningen lättare och få den att bli av. Kortfattat kan man säga att tipsen är en blandning av att planera, t.ex. att välja en veckodag som alltid är städdag, och att göra det till en enkel rutin i vardagen, t.ex. att aldrig gå tomhänt utan se om det finns en kopp som ska med till köket eller ett fallet blad från blomman i fönstret.

Lyssna här.

Läs mer om städning här:

4. Ordningskonsulter SBPO från 28 december 2020

Vår mest populära intervju är den med Susanne från Ordningsakademin, Saga från Important things och Annelie från Struktur och Inredning. Tillsammans är de medlemmar och grundare av föreningen SBPO - Svenska Branschföreningen för konsulter inom Produktivitet och Ordning. I sina olika företag hjälper de människor att få mer ordning i sina hem och på sina saker.

Lyssna här.

Mer om våra gäster hittar du här:

SBPO: spbo.se

Annelie: strukturochinredning.com

Susanne: ordningsakademin.se

Saga: importantthings.se

De finns också på Instagram under samma namn.

5. KonMari med Carro från 15 juni 2020

Sedan fortsätter vi på intervjuspåret där vi intervjuar Carro (känd på Instagram som Konmarimedcarro) som berättar om metoden KonMari som handlar om att behålla det som gör en lycklig och göra sig av med överflöd.

Lyssna här.

Mer läsning:

Vi får provision om du köper något via våra länkar men det kostar ingenting extra för dig.

6. David Stiernholm från 16 november 2020

Det var ett stort ögonblick när strukturgiganten David Stiernholm tackade ja till att bli intervjuad i Strukturpodden. David är struktör, föreläsare och författare och ger här sina bästa strukturtips.

Lyssna här.

Mer om David hittar du här:

Information om Davids böcker, YouTube-kanal, podcast m.m.

7. Var man börjar när allt är kaos från 8 februari 2021

Många läsare och lyssnare har hört av sig och bett om hjälp med var man kan börja när allt är kaos. I det här avsnittet ger vi sju tips och hoppas att du ska hitta minst ett som kan hjälpa dig ur din kaosartade situation.

Lyssna här.

Läs och lyssna vidare om relaterade ämnen:

8. 5 skäl att älska planering från 12 juli 2021

Att jag är en planeringsnörd kanske inte någon har missat men det handlar inte om att jag vill ha livet inrutat och planerat till minsta detalj utan om att jag vill avlasta hjärnan och ha en grundkoll som gör att jag kan vara flexibel i stunden. I det här avsnittet berättar jag om de fem anledningarna till varför jag älskar planering och jag hoppas att de även kan ge dig en ny och mer positiv syn på planering.

Lyssna här.

Läs mer:

9. Prioriteringar från 21 september 2020

I det här avsnittet pratar vi om prioriteringar: Hur man kan komma fram till vad man vill prioritera, hur ens liv kan passa bättre ihop med ens mentala prioriteringar och vilka fallgropar man kan möta på vägen.

Lyssna här.

Läs mer:

Du har mer tid än du tror

Tips för att säga nej

Viktigt-/brådskande-matrisen

Mer om prioriteringar

10. Vanor från 13 januari 2020

Jag tycker att vanor är superspännande och är glad att detta avsnitt fick plats på topplistan. Här ger vi tips för att etablera och hålla fast vid nya vanor, t.ex. hur man kan nå sina nyårslöften.

Lyssna här.

Läs mer:

Ändra dina vanor genom tips från forskning

21 strategier för att etablera nya vanor – del 1

21 strategier för att etablera nya vanor – del 2

21 strategier för att etablera nya vanor – del 3

Så fixar du bättre mobilvanor